Barát-patak torkolat és környezetének fejlesztése

Események

Nyitórendezvény


A rendezvény időpontja: 2022. augusztus 4.

A nyitórendezvényt a budakalászi Schieszl Vendéglő és Borház nagytermében rendezték meg, 2022. augusztus 4-én. A rendezvényre több mint 60 fő kapott meghívót, akik szakmailag vagy területileg érintettek a projektben, továbbá az illetékes médiák megjelenésére is számítottak.

PROGRAM:
A rendezvényt Láng István úr, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója nyitotta meg köszöntő beszédével.
Szilágyi Attila úr, a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság igazgatója "A Budakalászi-öblözet árvízvédelmi fejlődésének ismertetése és a projekt szükségességének bemutatása" című előadását tartotta meg.
Székely Sándor úr, az AQUA-GENERAL Kft. főépítés vezetője mutatta be a kivitelezés során elkészült munkákat és a jövőbeli feladatokról is beszámolt.
A rendezvény résztvevőinek a program zárásaként lehetősége nyílt a munkaterület megtekintésére.

Lakossági fórum


A rendezvény időpontja: 2022. november 23.

A rendezvényt Budakalászon, a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban rendezték meg. A rendezvényre az önkormányzatokon keresztül hívták meg a szervezők a lakosságot.

PROGRAM:
A 18:00 órakor kezdődő rendezvényt Papanek László, a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztály osztályvezetője nyitotta meg, aki ismertette a Budakalászi-öblözet árvízvédelmi fejlődését, bemutatta a Barát-patak védtöltéseinek építését.
Székely Sándor úr, az Aqua-General Kft. főépítésvezetője a kivitelezés nehézségeiről, a már elvégzett munkákról és a várható feladatokról beszélt.
A rendezvény zárásaként a felmerült kérdésekre is választ kaptak a jelenlévők, így például szó esett a lezárt út újranyitásáról a közúti forgalom részére, valamint a kivitelező által kitett közúti táblák rongálásának következményeiről.

Zárórendezvény


A rendezvény időpontja: 2023. szeptember 11.

A zárórendezvényt a budakalászi Schieszl Vendéglő és Borház nagytermében rendezték meg, 2023. szeptember 11-én. A rendezvényre több mint 60 fő kapott meghívót, akik szakmailag vagy területileg érintettek a projektben, továbbá az illetékes médiák megjelenésére is számítottak

PROGRAM:
A rendezvényt Lábdy Jenő úr, az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettese nyitotta meg köszöntő beszédével.
Mészáros László úr, a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese, főmérnöke a projekt előzményeiről, annak szükségességéről tájékoztatta a megjelenteket.
Megyesi Csaba úr, a kivitelező AQUA-GENERAL Kft. műszaki igazgatója mutatta be a kivitelezés lépéseit, annak nehézségeit és beszélt a vízépítési műtárgy adatairól, működéséről.
A rendezvény résztvevőinek a program zárásaként lehetősége nyílt a munkaterület megtekintésére.